Hoppa till sidans innehåll

Fortsatta framgångar i sista Proviva cup!

23 MAR 2010 10:56
20-21 Mars avgjordes den sista deltävlingen i Proviva cup och denna gång var vi 10 seniorer som deltog. En hel del framgångar även denna gång. Läs mer för tävlingsberättelse.
 • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:18

Denna gång börjar vi med c klassen. Till att börja med måste jag säga att det märks stort att hård träning och tävlande har gjort alla bättre. Magnus H spelade mycket bra singel och visade kyla i en hård 3 setare innan knät satte stopp för vidare framgångar. Martin J spelade taktisk singel och gick vidare från poolen. A-G spelade också mycket bra singel och tog sig vidare från pool.Dessutom spelade hon bländande dubbel tillsammans med Sara S från Carlshamn och tog sig ända till final!! Där tog det tyvärr stopp men en andraplats är grymt bra jobbat. Fortsätt såhär allihopa.

Vidare till B-klass där undertecknad , Jonny och Micke G spelade. Jag och Jonny tog oss vidare som 1:a resp. 2 i poolerna och vidare till söndagens slutspel. Micke G började stabilt och bra men kände av skada och gick inte vidare efter set räkning. Jonny åkte tyvärr ut i kvartsfinalen mot slutsegraren från Aura Michael Esbjörnsson. Dock mycket bra spelat framförallt i åttondelsfinalen där det verkligen krigades hem en stenhård 3 setare. Själv hade jag en behaglig resa på lördagen och kände verkligen att spelet stämde. Fick dock trubbel i kvarten mot Per från Lugi men efter excellent coachning från våra bättre vetande tjejer Maria och Tina så ändrades spelet och jag tog hem det efter en hård 3 setare. I semifinalen mötte jag Michael E från Aura och började mycket bra. Första set togs utan diskussion. Verkade dock som att man var jättenöjd med det och la huvudet bredvid vattenflaskan i paus för i andra hann man inte reagera innan det var över. 3 set blev lite jämnare men det var egentligen aldrig nära. Jag fick stryk mot en bättre spelare som till slut vann singelturneringen och snabbt kommer att gå vidare i karriären. I herrdubbel B tog resan slut för mig och Jonny i semifinalen. Inte vakna i första set för att sedan bli mycket bättre i andra men då var det för sent. I mixed B förlorade Jonny och Angelica F från Klippan tyvärr första matchen.

Då går vi över till A-klass och singel. Både Maria och Tina var lite småkrassliga.I första matchen visade dock inte Maria några tecken på detta utan spelade mycket bra och vann. Efter WO var hon även vidare till söndagens slutspel. Tinas första singel gick i konstant uppförsbacke. Kroppen svarade inte och frustrationen lyste genom. Det kämpades dock på men fungerade inte. När det så var dags för den andra matchen mot Emmie från österlen krigades det enormt mycket. Då inte spelet stämde till 100% vanns det på ren kämpaglöd. Efter en mycket hård 3 setare vann Tina till slut. Efter seträkning då de andra resultaten inte gick Tinas väg så gick hon tyvärr inte vidare vilket kändes orättvist. Maria spelade mot en Varbergstjej i semifinalen men där började nog förkylningen visa sig. Orken tröt lite grann men en jättebra insats trots allt.

I herrsingel A var den nyblivna 40-åringen Joakim i farten. Tyckte man kunde ana lite ålderskrämpor i första matchen mpt Jerry från Ystad :-) Stämde inte riktigt och såg inte 100% taggat ut. Detta ändrades dock med besked i andra matchen mot Dennis Schön från Aura. Här kämpades det och spelades bättre singel än på mycket länge. Mycket bra jobbat. I damdubbel A ställdes Maria och Tina mot Mia W och partner från Aura i semifinalen. 2 raka set efter bra insats av Mia. Dubbeln kommer att bli bättre med mer träning och tävling och den såg bitvis bra ut. Mia förlorade tyvärr sedan finalen men en bra insats iaf.

I mixed A var det gott och blandat. Inte så gott kändes det iofs hos undertecknad och Tina efter mixedmatchen mot Mia W och Sebastian från Lugi. Lite uppförsbacke där också och trots att vi visste hur vi skulle spela så gjordes det inte. Mera matcher som krävs där också. Detta förtar dock inte Mia och Sebastians insats. Dom ångade på efterhand och blev bättre och bättre och var till slut i final. Det kändes många gånger som att dom skulle ta hem den men fick till slut ge sig mot Patrik Pariola och Ida O med 24-22 i tredje set. Mycket surt. Den hade varit väl unnad.

Micke G och Maria spelade också bra mixed men åkte tyvärr ut i kvarten. Då inte alla resultat kommit ut och jag tagit detta fritt från huvet kan det vara vissa felaktigheter. Dock vet jag säkert att undertecknad tog hem Proviva cup totalt i B-klass och att Mia W blev totalfyra.

Det finns säkert fler framskjutna totalplaceringar men dom lägger jag ut efter hand.

 

Hur sammanfattar men nu denna tävling och Proviva cup i allmänhet. Jag tycker att man längs vägen har sett att alla blivit bättre tävling för tävling och att vi utvecklas till det bättre. Allra tydligast är detta i C-klassen. Vi har också visat att vi hör hemma i toppen i de allra flesta klasser.Alla krigar järnet och alla beter sig exemplariskt när vi är ute och vi har KUL vilket nog trots allt är det viktigaste. Känner sig alltid stolt när man ser att folk krigar till sista svettdroppen. Jag hoppas att våra satsningar inför nästa säsong går hem och att vi kan fortsätta och få ut ännu mer folk på tävlingarna. Vill tacka alla för lysande insatser!!!

 

Micke

Så här glad är man när vi är ute och tävlar :-) 

Skribent: Mikael Frick
 1. haha ja det var lite deppigt där ett tag. men man kan ju inte alltid ligga på topp!

  (Tina 2010-03-28 kl 21:16) Anmäl
 2. Jo, jag ser också fram emot nästa säsong. Det ska bli kul! Jo, visst var vi glada på proviva i ystad, Tina eller hur var det :-) Rekord i deppighet efter mixen :-) Men det blir ändring på det nästa säsong. Spelglädjen har du själv i allra högsta grad bidragit till. Sä jäkla gott att div2 platsen är säkrad :-)

  (Micke 2010-03-27 kl 18:15) Anmäl
 3. Tack Tina vi trivs med dej också ! Och grattis till vidare spel i div 2 nästa år bra gjort serielaget/Magnus

  (Magnus 2010-03-27 kl 18:03) Anmäl
 4. Man ser verkligen hur glad du är! :) Ja nästa år ska vi ut på ännu fler tävlingar Kristianstad, vilken fantastisk säsång det kommer att bli! Jag har iallafall haft otroligt roligt under provivatävlingarna och detta är helt och hållet er förtjänst Kristianstad. Tack för en kanonsäsång! =) /Tina

  (Tina 2010-03-27 kl 16:14) Anmäld

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Martin Holmén, Rödaledsvägen 44
29144 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info