Hoppa till sidans innehåll

Serielaget hämtar poäng i snörusket

21 FEB 2010 11:38
Snön stoppade inte oss då det var dax för seriespel i Mörrum.3 av 6 poäng togs vilket ger laget lite häng i tabellen.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2010 17:26

Allmän tveksamhet från flera lag om sammandraget skulle bli av. Mia fraktade dock upp oss i sin lilla minibuss. Tryggt och säkert och det kändes som en liten skolutflykt. Tackar vi för. Nu till spelet.

Första matchen och det var dax för vårt lilla derby mot våra vänner från Gripen.
Tyvärr saknade gripen tjejer helt och hållet vilket gav oss 3-0 från start. Nu är det dock inte tjejerna som vi brukar tappa poäng på utan det är oss herrar av någon anledning :-) Herrdubblarna var således enormt viktiga för matchen. Detta märktes i inställningen och laddningen til matcherna. Jag och Mattias gick in och gjorde en riktigt bra förstadubbel och det gick av bara farten i första. I andra blev det direkt passivt och underläge hela setet. Vid 13-17 i andra fick vi dock ordning på spelet och kunde reda ut situationen. Jonny och Glemark gjorde en stabil andradubbel och vann även denna. Inför singlarna var matchen redan vunnen vilket var skönt. Här krigade Mattias på i första men matchovanan lyser igenom lite och tyvärr många bollar ut. Joakim spelade andra utan att kunna ta hem den medans undertecknad kunde ta hem tredjesingeln efter helt ok spel.6-2 till klubben.

Andra matchen gick mot Mörrum och den vill jag inte skriva så mycket om.
1-7 i baken och egentligen inte så mycket att prata om. Visst var det en del jämna matcher men i mina ögon är Mörrum seriens bästa lag och vi var inte ens i närheten av att skaka dom. Tinas och Mia dubbel höll dock ihop och bärgade en delmatch vilket vi tackar för. Jämnt och nervöst ska det alltid vara att titta när dom spelar men dom levererade. Bra jobbat!

Sista matchen gick mot Aura som ledde serien. Damdubbeln vanns igen av Tina och Mia även om det var jämnt denna gången också. Riktigt bra spel när dom bestämmer sig för det. Jonny och Glemark gjorde en riktigt bra match och vann i 3 set medan förstadubbeln med Tony och Jocke tyvärr fick ge sig efter trots bra spel i första set.

I singlarna var det spridda skurar. Maria lyckades inte riktigt hålla i hop det i damsingel och fick stryk i en 3 setare. Mattias spelade riktigt bra i förstasingeln men fick även han stryk i 3 set. Den matchen lovar dock gott inför fortsättningen. Jag spelade andrasingeln och kunde inte hålla ihop det även om jag var bra med i bägge. Frustrerande att inte kunna hålla ihop när det gäller som mest. Mer träning och en studiecirkel i mental träning som gäller!!! Glemark såg oslagbar ut i tredjesingeln och tog hem den utan problem.
Likadant för mixen som kontrollerade matchen totalt. Bra jobbat!!
Totalt 4-4 mot Aura. Kändes dock som en halv förlust då vi hade en hel del chanser att ta hem det. Vi ligger nu på 5 poäng tillsammans med Gripen och Värnamo. Sista seriespelet avgörs i mars när vi möter Lugi och Värnamo. Då SKA det bli 4 poäng. 

Skribent: Mikael Frick

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Martin Holmén, Rödaledsvägen 44
29144 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info