Hoppa till sidans innehåll

Serielaget säkrar div.2 kontraktet

28 MAR 2010 15:57
I helgen avgjordes sista seriesammandraget i Hässleholm. Inför detta låg 3 lag på delad sista plats.Med minsta möjliga marginal och 1 delmatch tillgodo säkrades div.2 platsen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:18

Värnamo, Gripen och Cbmk låg alla på 5 inspelade poäng inför sista omgången. P.g.a snöstormen vid förra seriespelet tvingades var det flera matcher kvar och Värnamo skulle spela 5 matcher denna helg! Redan på fredagen möttes Gripen och Värnamo och Värnamo avgick med segern. Vi var pressade att ta så mycket poäng som möjligt för att säkra kontraktet. Första matchen mot Lugi spelades utan dammatcher då Lugi inte kunde ställa upp med några. Detta gjorde att vi herrar fick börja leverera. Efter förluster i både HD1 och HD2 blev det lite pressat men efter starka instaser i våra singlar så ordnade vi det med 5-3. Enda plumpen undertecknad som förlorade HS1 med 23-21 i sista set men det räckte ändå.

Nästa match mot värnamo blev ännu tuffare. HD1 med Tony och Mattias som nytt HD par gjorde en bra match och tog hem den i 2 raka, likaså Tina och Mia i DD.Tyvärr fick Micke G och Jonny ge sig i sin dubbel.

Så över till singlarna där det blev fruktansvärt jobbigt helt plötsligt. Tina fick inte det att stämma i sin DS och jag och Jocke satt tydligen kvar på läktaren under våra matcher :-) Riktigt så illa var det inte men vi var inte i närheten att rubba motståndarna i HS1 och HS2 som spelade mycket bra. Mattias var klippan i HS3 och mixeden vann sin match. Bra jobbat!

Detta gav oss 3 av 4 poäng och tvingade gripen till att vinna sista matchen mot aura med 7-1 för att gå förbi oss på matchkvot.Då det blev 6-2 klarade vi kontraktet med 1 delmatch tillgodo på en hel säsong!!! Vi hoppas och utgår dock att Gripen kommer att ligga kvar i 2:an då Växjö redan hoppat av och det saknas lag i serien. Dessutom är det i 2:an Gripen hör hemma.

Nästa säsong ska inte behöva vara så spännande in på mållinjen :-)

Lite sorgligt att det var Mia´s sista match i klubben (för denna gången) men vi tackar för alla grymma insatser hon gjort.

Tabell

 

Skribent: Mikael Frick

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Martin Holmén, Rödaledsvägen 44
29144 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info