Hoppa till sidans innehåll

Succé i sydostsmashen (Proviva cup)

14 FEB 2010 22:46
Om det var idel finalplatser i första proviva så var det betydligt bättre utdelning för klubben. 3 klassegrar och 3 tredjeplatser. Läs mer för info och resultat.
  • Skapad: 14 FEB 2010 22:46

Vi börjar med A klass singel för herrarna. Tony och Joakim slet ordentligt i sina pooler utan att ta sig vidare. Tony hämmades av en ömmande hälsena vilket även gjorde att han fick lämna WO till söndagens dubbelspel. Joakim spelade mycket bra dock utan att lyckas gå vidare. Tar det som ett bra träningspass, eller hur var det.

 

I damsingel A hade vi Tina som imponerade stort. 2 första matcherna mot spelare från Varberg respektive Mörrum där hon vann bägge i 3 set med 23-21 i sista. Riktigt bra spel med bra press på motståndaren. Till slut 2:a i poolen och vidare till semifinal. Den spelades under söndagen. Efter ännu en kanonmatch fick Tina ge sig med 21-18, 21-19 mot den blivande slutsegraren. Nu är det bevisat att dålig kondition och sviktande självförtroende på banan bara var ett påhitt :-)

 

I damdubbel A slog Mia i par med Christine från Lugi ut Tina och hennes dubbelpartner Mia från Mörrum i semifinalen. I finalen började Mia/Christine trevande och förlorade första men efter en ordentlig höjning var det inget snack om saken. Första klassegern bärgad!

 

Herrdubbel A fick Jocke spela med "inlånad" partner från Ystad och dom gick inte vidare. I mixeddubbel A slutade Jocke och Mia på 3:e plats.

 

I B klass spelade både undertecknad och Jonny sig vidare som poolsegrare.
Jonny fick stryk i kvartsfinalen. Själv tog jag mig vidare från kvartsfinal där jag vann efter 10 matchbollar i andra set med 27-25!! Nytt rekord. Efter en semifinal i 3 set där jag på allvar trodde att jag skulle svimma av trötthet gick man så vidare till final.
Där fanns krafterna åter och jag vann äntligen en singelturnering och detta i 2 set. Andra klassegern bärgad!

 

I herrdubbel B klass där jag spelade med Jonny var det ren defilering mot final. Riktigt bra dubbelspel med mycket tryck och inte i närheten av förlust. I finalen började vi dock försiktigt och fick stryk med 22-20. Efter detta ändrade vi spelet och vann stort i de 2 sista seten. Tredje klassegern bärgad!


I C klassen blev A-G 3:a damdubbel i par med en tjej från Kävlinge/Furulund.
Magnus Harrysson tog sig också vidare till 8-delsfinal. Bra jobbat!

 

Sammanfattningsvis en riktigt lyckad helg där alla får jättemånga plus.
Extra jättemånga plus får dock Jonny för sitt kanonspel i dubbel och Tina för sitt imponerande singelspel.

Lovar gott inför nästa helgs seriespel där vi måste börja prestera.

Här hittar ni hela resultatet:Resultat sydostsmashen

 

 

 

 

 

Skribent: Mikael Frick

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Martin Holmén, Rödaledsvägen 44
29144 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info