Hoppa till sidans innehåll

Tävla


CBMK subventionerar medlemmarnas tävlande tll viss del. Alla medlemmar står själv för licenskostnaden. Licensavgift betalas en gång per helsäsong. Klubben administrerar att licens registreras till berörda spelare. (Ändringar av licensavgifter kan förekomma, avgifterna styrs av Svenska Badmintonsförbundet).

Senior/veteranlicens   (födda 2000 och tidigare)      300 kr

U19              (födda 2001 – 2002)                             300 kr

U17 & U1  (födda 2003 – 2006)                                200 kr

U13            (födda 2007 – 2008)                               150 kr

U11 & U9  (födda 2009 -)                                           100 kr

Generella regler gällande alla tävlingar.

Anmälan till tävling sker via formulär på vår hemsida.  Klubben anmäler alla spelare till tävlingar, inga medlemmar anmäler alltså sig själva.

Ungdomstävlingar är uppdelade i olika tävlingsnivåer. (Nivåbeskrivningar finns på vår hemsida, under fliken tävling). Varje spelare ansvarar själv för att sätta sig in i vad klassningssystemet innebär för sitt tävlande. Klassningssystemet bygger på att klasstillhörigheten kopplas till Sverigerankingen vilket medför att spelare kan flyttas både upp och ner under säsongen. Är det första gången du ska ut och tävla kan du ta hjälp av våra tränare.

När man anmält sig till en tävling ansvarar man själv som spelare för att kolla upp lottning och starttider. Detta publiceras på Badminton Sweden via Tournament Software.  

Klubbtävlingar

Christianstad Badmintonklubb kommer under säsongen att arrangera klubbtävlingar. Detta innebär att klubben väljer ut 1–2 tävlingar per säsong där klubbens mål är att få med så många spelare som möjligt på en och samma tävling. På utvalda ”klubbtävlingar” kommer det att finnas ledare på plats som är med och stöttar spelarna. Detta är ett ypperligt tillfälle för alla nya spelare som vill testa på att tävla. Vid klubbtävlingar står Christianstad Badmintonklubb för hela startavgiften, (max två tävlingar per termin.)

Startavgifter –tävlingar.

Christianstad Badmintonklubb stöttar med största delen av startavgiften för tävlingar. Startavgifterna ligger generellt på mellan 150 kr – 350 kr per kategori (singel, dubbel och mixed) beroende på åldersgrupp och typ av tävling (junior- eller ABCD-tävling).

Av den totala startavgiften till juniortävlingar betalar spelaren själv 100 kr, till ABCD-tävlingar och veterantävlingar betalar spelaren själv 150 kr. Det är typen av tävling som avgör avgiften inte huruvida spelaren är junior, senior eller veteran.

 Om man deltar i mer än 8 subventionerade tävlingar – ungdomstävlingar, klassningstävlingar, elittävlingar och veterantävlingar sammanräknade – är det för de 8 första man deltar i som startavgiften subventioneras. Vill man tävla mer än de subventionerade tävlingar som klubben står för så får man mer än gärna det. Anmälan måste dock gå via klubben, se ovan, och man blir fakturerad hela startavgiften för tävlingen.

Christianstad Badmintonklubb har som ambition att kunna ha ledare på plats på fler tävlingar än klubbtävlingar, då coachar ledarna i mån av tid när de själva inte spelar.

Om spelare, utan giltig anledning, inte deltar i en tävling, såväl rekommenderad som icke rekommenderad, dit man anmält sig, debiteras spelaren hela avgiften för tävlingen. Detta gäller inte om spelare får förhinder att delta i tävling p g a skada eller sjukdom men då måste återbudet meddelas till den som ansvarar för tävlingsanmälan. Om återbudet sker dagen innan tävlingen eller på tävlingsdagen måste även arrangerande klubbs tävlingsledning meddelas.

Tävlingsklädsel
Vid deltagande i tävlingar ser vi gärna att klubbkläder används. Kluppkläder beställs via Intersport, se banner till höger på hemsidan. 

Övrigt/övriga kostnader
Såvida inget annat anges nedan utgår ingen ersättning för t ex resa, mat eller övernattning. En förutsättning för att unga spelare ska kunna åka på tävlingar är att föräldrar/spelare ställer upp och koordinerar kring detta.

Uppdaterad: 01 SEP 2019 20:06 Skribent: Martin Holmén
E-post: Adressen Gömd

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info