Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Helsingborg!

15 JAN 2011 23:31
Då var Bollträffen i Helsingborg genomförd! Bra arrangerat och för Kristianstads del blev det stora framgångar! Det var tre taggade och något nervösa tjejer som begav sig till Helsingborg på lördagmorronen den 15 januari för att göra tävlingsdebut! Och resultatet blev inget att skämmas för. 2 finalplatser och en semifinalplats. Men trots detta var det all kämparglöd som våra klubbtjejer visade upp som var mest imponerande!
  • Skapad: 15 JAN 2011 23:31

Först ut var Sofia i U15 som förlorade första set. Däremot visade det sig att första set helt enkelt bara behövdes för att komma igång och få känna på hur det är att stå på plan under tävlingsformer, för i andra set hittade Sofia sitt spel och kämpade sig till en setvinst. 1-1 i set och hon börjar alltså med en tresetare som hon tyvärr inte gick segrande ur, men vilket jämnt spel! Spännande att titta på, grym första insats!

Andra man till rakning blev Julia i samma klass som även hon behövde första set för att känna på bollen och känna av tävlingssituationen. Förlorade första, slet till sig andra set och tyvärr fick även Julia ge sig i tredje efter en otrolig insats med mycket jämnt spel och spännande vändningar! Gemensamt för båda tjejerna var att de började vinna när de kom på att de skulle pressa bak motståndaren i bakplan för att komma i överläge. Dessutom började de även variera sitt spel och sina bollplaceringar. Bra jobbat tjejer! Julia hamnade i en 3pool där en motståndare inte kom vilket resulterade i wo för Julia i hennes andra match. Alltså slutade Julia som pool2a.

Sofia spelade sedan en andra match och var nu rejält revanchsugen och gick in bestämt med resultat. Vinst i två raka! Här mötte hon en tjej från Gripen som även hon visade på enorm kämparglöd i andra set där det bjöds på jämna och roliga bollar från båda tjejerna. Här drog dock Sofia det längsta strået.

Då var det dax för Jonnas tur att göra debut i U17! Man kunde tro att Jonna borde varit lite nervös då det trots allt var hennes första tävling men detta var inget hon visade på plan och man kunde inget annat än analysera att Jonna har bra tävlingsnerver och är coollugn. Jonna vann i två raka och hade egentligen greppet om matchen hela tiden även om många bollar var jämna och matchen bjöd på underhållande spel! Man kunde tydligt se att precis som Sofia och Julia så hade även Jonna tagit till sig vårt taktiksnack före matchen. Pressade bra, koncentrerade sig vid serven och varierade sitt spel. Imponerande start även för Jonna alltså! 

Sofia som hade hamnat i en 4-pool hade nu en sista poolspelsmatch kvar att spela, och denna var hon medveten om att hon var tvungen att vinna för att kunna gå vidare. Hon öppnade starkt och visade tydligt att det var minsann hon som skulle få den åtråvärda slutspelsplatsen. Första set avslutades jämnt men Sofia drog det längsta strået här. Andra set fortsatte jämnt men efter pausen vid 11 drog Sofia ifrån och tog en välförtjänt slutspelsplats. Speciellt från denna matchen tar vi med oss lärdomen och erfarenheten att kunna stå på sig vid bollar där man uppfattat olika angående om bollen är ute eller inne. Man dömer sin sida och Sofia var säker på sin sak och stod på sig, även när det kom till setbollen där det annars vanligtvis kan bli ett känsligt läge. Härligt Sofia, som även hon slutade som pool2a. Generellt ska även nämnas att alla tre tjejer visar på mycket respekt, ärlighet och viljan att göra rätt då det aldrig blev tjafs om bollar eller liknande. Var man osäker spelades bollen om. Bra tjejer! Detta gäller även alla ungdomar på tävlingen.

 

Då var det dax för Jonna att äntra tävlingsbanan för andra gången. I denna match visade Jonna hur hon gav allt och verkligen tog till sig av våra tips där målet var att försöka pressa så mycket som möjligt. Tyvärr var motståndaren starkare men Jonna kämpade fantastiskt och hade mer än väl förtjänat sin slutspelsplats hon med där hon slutade som sina två klubbkamrater, nämligen pool2a. Vad annars :)

 

Dax för slutspel!
Det var två stolta pappor och två otroligt stolta ledare som fick chansen att njuta av tjejernas slutspel. Desförinnan hade även släkt infunnit sig på plats för att stötta våra tjejer. Sofia och Julia spelade nästan samtidigt varsin semifinal där Sofia fick möta tjejen som Julia så jämnt förlorade mot i poolspelet och Julia fick möte tjejen som Sofia så precis hade förlorat mot i hennes pool.
Julia vann första set jätte jämnt och var sådär lagom nervös med helt rätt inställning, att ge järnet och aldrig ge upp! Hon använde sig fint av banan hela matchen igenom men tappade tyvärr lite självförtroende i andra set och förlorade det. Tredje set började lite tungt för Julia som låg under med ett antal bollar vid 11-pausen, men sedan sågs en total inställningsförändring hos Julia som hittade tillbaka till sin aldrig-ge-upp-inställning och vände matchen för att sedan gå segrande ur denna strid!
Samtidigt sex banor bort vann Sofia sitt första set i sin semifinal väldigt kontrollerat. Andra set förlorade hon dessvärre mycket jämnt men även hon visade en otroligt härlig inställning när hon precis som Julia låg under i tredje set för att sedan hitta sitt ge-järnet-inställning och vinna. Våra kristianstadstjejer ska man aldrig räkna bort ur matchen!


Jonna som fortsatta kämpa på fantastiskt i U17-klassen fick tyvärr se sig besegrad i sin semifinal efter att ha mött en mycket duktig tjej. Dock helt otroligt imponerande att se henne slita och aldrig ge upp även om motståndet känns tufft. Bra jobbat Jonna! En stolt tredjeplats!! :)

Jaha, final U15 tjejer. Klingar helt ok i öronen ;)
Som i föregående matcher blev även den sista masterkampen mellan Julia och Sofia jämn där Sofia tillslut blev slutsegrare och Julia tog en stark andraplats!

 

Sammanfattningsvis från helgen kan vi inget annat än ösa beröm över våra tre tjejer som verkligen visar kämparglöd och bra inställning, något som inte kan tränas in utan måste finnas där! En rolig dag med många skratt och framförallt helt otroligt roliga, jämna och spännande matcher. Jag och Magnus bugar och bockar för allt fint spel vi fått se!

 

Hoppas andra får se oss tillsammans ute på flera tävlingar för jag är övertygad om att våra ungdomar har mycket kvar att ge!

 

/Tina och Magnus

Skribent: Kristina Fredlund

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Rödaledsvägen 44
29144 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info