Hoppa till sidans innehåll

3 finalplatser i Yonex cup

23 NOV 2010 11:38
3 finalplatser blev facit i Yonex cup som avgjordes i Victoriastadion i Lund.Tina stod för 2 av dessa och Patrik för den tredje. Läs mer för alla resultat.
  • Skapad: 23 NOV 2010 11:38

I A-klassen tog som sagt Tina finalplatser i både damsingel och damdubbel i par med förra Christianstadsspelaren Mia Wengberg. I damsingeln spelade Tina mycket bra med grym attityd och inställning i alla matcher. Tyvärr räckte det inte ända fram i finalen men det var en grym insats och detta var inte den sista finalen i singel denna säsongen. I damdubbel såg det också mycket bra ut hela vägen till final efter bra insatser men tyvärr tog det även här stopp i finalen trots en bra början mot 2 danskor. Bra jobbat. I mixeden tog det tyvärr stopp redan i första matchen trots bra spel stundtals. Minsta möjliga marginal 21-23, 20-22 men vi kommer igen där. Var så säkra.

Den tredje finalplatsen togs av Patrik Svensson i sin blott andra tävlingsstart. Bra spelat och prov på grymt fokus av Patrik. I semin vände han efter en dålig inledning och förlust i första set till att ta hem det i en jämn tresetare. Mycket starkt att med så liten tävlingsvana att gå in, fokusera, ta åt sig coachning och sedan ändra till sitt vinnande spel. I finalen mötte han dock övermäktigt motstånd men detta lär inte heller vara den sista finalen för Patrik. B-klass denna säsong som jag ser det.

Även de andra C-klasskillarna, Magnus och Martin gjorde bra insatser. Se Magnus med sitt krigande är alltid en fröjd.

A-G visar i C-klass för tjejerna vilka steg hon har tagit och jag tror inte hon blir långvarig där heller. Det visar hon både på träning och tävling.

B klasserna gav semifinalplatser för både undertecknad i par med Simon Erlandsson från Fåken och Mikael Glemark i par med Mats Hansson österlen. Tyvärr stopp där. Själv tog man sig till semifinal i singel och hade väl hoppats på mer men inte mycket att göra i semin mot Kenny Tran från Aura.

Tony spelade bra i sina matcher och visade att singelspelet fortfarande finns kvar och Glemark krigar på och visar sig från sin allra bästa sida. Tyvärr räckte inte detta hela vägen heller.

Det absolut bästa singelspelet från Christianstad gav dock vår egen Kalle Fredlund prov på i sin singel mot Linus Conrad. Det var längesedan jag såg en sådan grym singel och hade bara orken funnits så hade det varit vinst utan tvekan. Det var tempo, taktik och finess i långa rader. Bara att fortsätta Kalle! Nu vet alla vad du kan.

Vårt senaste nytillskott Johan Wilander spelade en bra mixed i A-klass men åkte ut mot gammal dansk världsmästare :-) Bra spel var det iaf. I b dubbel åkte dom tyvärr i kvarten.

Så här med lite distans var detta en riktig toppenhelg för klubben. Jag är enormt stolt över finalplatserna men även så mycket annat. Vi visade också vilken fantastisk klubbkänsla vi har. Ingen var ensam på banan någonsin och det är det absolut viktigaste. Gör mig nästan rörd och jag vill tacka alla för en jätteinsats. Nästa gång är det österlenspelen.

Fullständiga resultat här:Resultat

 

 

 

Skribent: Mikael Frick

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info