Hoppa till sidans innehåll

Resultat Gripen

25 MAR 2011 15:18
Förra helgen spelades Gripenträffen i Hässleholm där Kristianstad skickade ett härligt gäng.
  • Skapad: 25 MAR 2011 15:18

Helgen har bjudit på mycket bra spel, spännande matcher och härliga skratt.

 

I HSB överaskade Fredrik och slutade på en hedersvärd 2a plats! Glemark kom till semin men där satte Fredrik stop för Glemarks framsteg. Jonny fick tyvärr problem med ryggen vilket märktes tydligt i singeln då han inte kunde gå för fullt och näst in till fick gå in och bara genomlida matcherna i slutet. Starkt kämpat ändå! Pool 2a blev han men ryggen satte stop för honom i slutspelet.
Kämparglöd och vinnarinstink från killarnas sida.

I HDB ställde Kristianstad upp med två par och först ut var Fredrik/Magnus som var helgens KANON! Helt fantastiskt dubbelspel och första matchen vanns med jämna siffror i två raka set. Sedan var det dags att möta andra seedade från Gripen och killarna fortsatte att glänsa med sitt spel och otroliga kämparglöd men tyvärr fick de se sig besegrade mot detta motstånd. Men riktigt imponerande och ett givet fortsatt dubbelpar. För vårt andra dubbelpar Glemark/Jonny gick det bra i första matchen som de lyckades knipa i två raka efter ett jämnt förstaset. Sedan blev det tyvärr förlust mot ytterligare ett Gripenpar och det stod fyra Gripenspelare i finalen vilket vi bara kan gratta till (Nästa gång blir det ändring på det..).

I DSB ställde A-G upp för att bära Kristianstads stolthet och hon kämpade väl men hade tyvärr inte marginalerna på sin sida idag. Hon spelade en grymt imponerande och jämn match mot Fia från CBF där hon förlorade med siffrorna 29-27, 19-21 och 22-20. Då det är CBF vi pratar om var det bara till att gratulera och glädjas åt vinsten åt Karlshamn ist. :) Bra spel tjejer!
För övrigt måste jag bara passa på att gratulera Linnea från CBF till singelvinsten i B där hon visade upp stabilt och starkt spel. Matchen mellan Sofie och Linnea kommer vi nog sent glömma där det var tre stenhårda set med mycket imponerande bollar! Verkar som att vår fysträning ger resultat.. :)

I DDB spelade A-G med KiN-kiN och de mötte paret som sedan kom till final. Bra jobbat tjejer även om det inte gick hela vägen denna gången!

I MDB spelade Martin och KiN-kiN ihop och de kämpade väl men tyvärr blev det förlust direkt (Vi glädjs återigen med CBF då det var Linnea som stod på "motståndar" sidan). Men inget att hänga läpp för då Kristianstad slutade som slutsegrare i denna kategori tack vare Glemark/A-G som visade vart skåpet skulle stå (trots att det blev en lång dag där denna final givetvis blev helgens sista och senaste. Starkt jobbat och ni gör större och större framsteg ihop. Blivande vinnarpar i B-klassen om ni frågar mig! :)

I HSC hade Kristianstad två killar som ställde upp, Martin och Magnus. Martin kämpade på väl i sin pool men tyvärr fick han inga vinster med sig denna gång. Bra kämpat Martin men tyvärr inte din helg! Bara till att samla nya krafter. Magnus däremot hade en come-back helg och precis som i dubbeln visade han i singeln att han har kommit tillbaka. En fantastisk kämparglöd och stark på banan gjorde att han tog sig ändå till semifinal och vilka matcher han bjöd på! Pool 1 efter mycket bra spel där han sedan åkte på en seedad kille. Men detta visade Magnus ingen respekt för och gick in och vann en kämparmatch med siffrorna 24-22 och 21-18. Välförtjänade semifinalplats! I nästkommande match blev även denna otroligt jämn och spännande och bjöd på många roliga bollar som åskådare men tyvärr fick Magnus se sig besegrad här. Jämna siffror även här och hade du lyckats knipa första set som förlorades med 23-21 skulle utgångsläget inför andra se annorlunda ut men du kan gå stolt och rakryggad från turnering med helgens bästa kämparinsats. Bra Magnus!

I HDC kämpade Martin tillsammans med Felix där det blev deras tävlingsdebut. Tyvärr tog det stop direkt men med lite mer träning ihop och mer samspelta kan det bli ett riktigt bra dubbelpar. Fortsätt kämpa killar!

I DSC kämpade KiN-kiN till sig en andra plats i poolen vilket resulterade i slutspel. Hon fortsatte segertåget och vann därefter två matcher och stod sedan i den hedersvärda finalen mot tjejen som slog henne i poolen. Tyvärr fick KiN-kiN ge sig återigen men visade på revanshvilja då hon tog hela en boll mer totalt sätt än i poolspelet när de möttes. 21-17, 21-15 blev siffrorna i finalen. Bra jobbat och grattis till andra platsen!

Sist men inte minst måste vi nämna våra Kristianstadskillar som återigen visar på kämparglöd och glädje på banan!

I U15 ställde Felix upp och var riktigt taggad och laddad för helgens tävling. Han började starkt och vann övertygande i sin första match. Tyvärr fick sedan en förkylning sätta stopp för Felix som med sin vinnarskalle givetvis inte ville erkänna för sig själv att krafterna idag inte var hundra, men det blev tillslut tydligt. Vanligtvis har han mycket mer att ge och det kommer fler chanser för dig att visa upp din otroliga bollkänsla! En vinnare tar lärdom av förlusterna, samlar krafter igen och kommer för revansh!
I U13 jobbade Emil som vanligt bra och hans kämparglöd och mentala styrka bådar gott för framtiden men denna gången var motståndet för tufft. Men som sagt, det ser lovande ut framöver! Daniel kämpade även han mycket bra och ditt positva tänk och glädje på banan gjorde att du fick med dig en hedersvärd vinst som var mycket välförtjänad. Spelet var bra och stabilt hela matchen igenom. Fabian hamnade i en trepool och fick dessutom en WO så han fick endast spela en singelmatch på lördagen. Fabians styrka är hans envishet som gör att han har en otrolig kämparglöd ända fram tills att bollen är i golv. Pool 2a blev han och kämpade på bra både i första och slutspelsmatchen trots att du fått färre matcher än de andra killarna. Fortsätt häng i bara!
Fabian och Emil spelade dubbel ihop och kämpade väl, speciellt i första set. Tyvärr mötte de paret som sedan stod som slutsegrare vilket gjorde att idag var motståndet för tufft. Men skam den som ger sig, bara att hem och ladda igen och ni kan bli ett härligt dubbelpar ihop med lite samspel och träning!
Killar, det ska bli spännande att följa eran utveckling! 

 

Tack alla för en underbar helg!

 

Kram Tina

 

 

Skribent: Kristina Fredlund

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info