Hoppa till sidans innehåll

Ronnebysmashen

23 OKT 2011 16:01
Årets tävling i Ronneby är avklarad och blev i år en endagarstävling som innefattade B, C-klass och U11-U15. Cbmk var givetvis på plats och krigade till sig både kvart, semi och final-platser.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2016 22:17

U11 skulle ha representerats av Isac och Alexander, men då Isac var sjuk fick Alex bära upp fanan för Christianstad i denna klass. Han hamnade i en 3-pool vilket innebar att han skulle ha två matcher att spela. Första inledda han starkt med en set-vinst, men förlorade tyvärr de två resterande seten. Dock väldigt bra spel som innehöll väldigt många härliga bolldueller och det visar att killarna är redo att in och kriga i U11 klassen! Andra matchen mötte han en duktigare spelare men gick även här in och kämpade väl. Starkt!

 

I U13 klassen för Cbmk:s del var det Emil och Fabian som fick gå in och kriga för matcherna, och gjorde det med bravur! Emil kammade hem en match efter en rejäl upptaggning på banan vilket gav belöning och pool-trea blev resultatet! Fabian tog sig starkt vidare som pool-tvåa där han sen mötte på bättre motstånd i slutspelet. Bra jobbat grabbar!

 

I klassen över (U15) hade Cbmk två spelare, Daniel och Felix. Förstnämnde krigade på och visade även han hur våra spelare ständigt tar kliv frammåt. Tyvärr räckte det inte till slutspel denna gången, men det går frammåt och kämparglöden Daniel alltid visar upp är inspirerande! Felix krigade även han på och tog sig tillslut vidare som pool-två efter mycket hårt krigande, framförallt i matchen mot Emil BKC som sedan vann hela U15. Felix fortsatte kämparvägen och tog sig vidare ytterligare en match till semifinalen. Här tog det tyvärr slut mot Sebastian, som visade sig vara starkare.

 

Med andra ord går våra ungdoms (grabbar i just detta fallet) frammåt och det är en fröjd att se er utveckling!

 

Cbmk fanns givetvis även representerade på seniorsidan.


I C-klassen hade vi Patrik som fortsatte sitt vinnartåg från förra helgen i karlskrona, tog sig ur poolen, precis som Magnus som gjorde en galen kämparinsats denna helgen och höjde sig många steg! Inte bara krigade han sig ur poolen med ett fenomenalt spel, han fortsatte sedan att glänsa i kvartsfinalen med sin KÄMPARglöd och riktigt slet sig till semifinalplatsen, där han nu mötte klubbkompisen Patrik som hade mer krafter kvar och vann. I finalen var det Patriks tur att ge sig och Cbmk slutade 2:a respektive 3:a. Bra grabbar!

 

Sist hade vi ju även B-klassare med i tävlingen. Och äntligen (!) ska jag även få skriva in ett tjej-resultat! A-G fanns som vanligt med oss på plats och hon krigade lika bra som hon gjorde i Karlskrona, detta räckte till en andra plats i poolen där hon i slutspel sedan fick möte Lisa CBF, som genomförde en jämn och spännande match, återigen krigades det på banan men Lisa drog denna gången det längsta strået och vann med 22-20 i tredje set. Bra match tjejer! Och A-G fortsätter visa styrka och framgång på plan.

 

Både Jonny och Fredrik krigade som djur på banan för att ta sig vidare ur sina pooler, men tyvärr fanns orken inte där idag för Fredrik. 3-poolen han spelade i slutade med två vinster var, där han tyvärr var den av alla tre som hade fått ihop minst set och poäng totalt, de andra två gick därmed före och vidare till slutspel. Jonny däremot gick vidare som pool-tvåa där han sedan i kvartsfinal blev utslagen av Jocke från Hoby. Extra roligt att se är Jonnys utveckling mentalt där han ständigt gör framsteg!
Cbmk hade två dubbelpar representerade, Jonny och Daniel som kämpade väl men mötte på tufft motstånd mot far och son - Fougner och förlorade. Dessa tog sig sedan till finalen. Vårt andra dubbelpar var Magnus och Fredrik, som i våras visat upp galet starkt spel. De gjorde inte sämre ifrån sig idag, utan visade tydligt att de spelar otroligt bra ihop, och ger allt! Första matchen krigade de sig till och de gav även motstånd i semifinalen där det tyvärr tog stopp. Men otroligt starkt jobbat!

 

Tack alla för en superdag, och tack Ronneby för en mycket väl genomförd tävling! :)

 

Tina

Skribent: Kristina Fredlund

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info