Hoppa till sidans innehåll

Första seriesammandraget spelat

28 SEP 2011 14:35
Så var det då äntligen dags för säsongens första seriesammandrag för div2 i Lomma den 24/9. Det var tänkt att vi skulle spela 3 matcher denna gång men eftersom Aura dragit sig ur serien så blev det 2.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2016 22:17

Denna gång var vi 7 glada och förväntansfulla själar som begav sig söderut.

Laget bestod av:
Per Fredlund
Karl Fredlund
Mikael Frick
Tony Andersson
Jerry Ståhlbrand
Kristina Fredlund
Maria Jönsson

Match 1

Christianstad - Lugi   3-5

HD1 togs hand om Kalle/Tony som fick det tufft mot ett rutinerat lugipar. De spelade helt ok men fick till slut se sig besegrade. I HD2 spelade Per/Jerry som efter bra spel säkert vann sin match.
DD kämpade väl men förlorade till slut. Det stod alltså 2-1 till lugi efter dubblarna. I DS matchades Maria som innan serien varit tveksam till sin singelform, men av detta sågs ingenting då hon vann sin singel efter en stentuff tresetare.
I HS1 spelade Jerry som vann efter bra spel. Desto tyngre dock i de andra herrsinglarna som både tyvärr förlorades, HS2 med Micke som fick ge sig i två tuffa set, och HS3 med Per som också tyvärr fick ge sig efter en tresetare.
Mer tuff träning behövs överlag och speciellt för undertecknad!

Hoppet om en poäng levde ändå inför den avslutande mixeden som togs hand om av Micke/Tina. Tyvärr ville det sig inte riktigt där och vi fick därmed tyvärr inkassera en förlust med 3-5 i första matchen.

Match 2

Christianstad - Helsingborg   6-2

Efter lite depp över förlusten mot lugi skakade vi av oss den och såg fram emot sista matchen. Vi körde samma uppställning som mot Lugi med undantag för att Kalle gick in på HS3 istället för Per.
I HD1 så började Kalle/Tony så smått få upp ångan och spelade bättre än mot lugi, men fick tyvärr ge sig i en stentuff tresetare. I HD2 krossade Per/Jerry sitt motstånd och DD vanns på WO då helsingborg bara hade en tjej med sig.
Således ledde vi med 2-1 efter dubblarna. I DS kopierade Maria både inställning och resultat från lugimatchen och vann återigen en stentuff tresetare. Vilken klippa!
I HS1 förlorade Jerry tyvärr klart, men både HS2 och HS3 vanns enkelt av Micke resp. Kalle.

Det stod därmed klart att vi vunnit vår första match i serien redan innan mixeden. Mixeden blev en svängig historia med tidvis mycket bra spel och tidvis svackor. Micke/Tina lyckades dessbättre vinna ganska komfortabelt till slut i 3:e set.
Slutresultatet alltså 6-2 till oss.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var lite upp och ner, med lite besvikelse över förlusten mot Lugi men sedan bra fokus i vinsten mot Helsingborg. Alla ska ha en eloge för bra kämpat, skulle dock vilja ge en liten guldstjärna till Maria denna gång som verkligen visade jävlar annama i sina stentuffa singlar. Mer sånt tack!

Nu tar vi nya tag så vi är ännu bättre tills nästa serieomgång!
/
Per

Skribent: Kristina Fredlund

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info