Hoppa till sidans innehåll

Full pott för serielaget

09 JAN 2011 10:32
I lördagens ruskväder ställdes så saabarna in i rak riktning mot ljungby för seriesammandrag mot gripen och värnamo och det blev full utdelning.
  • Skapad: 09 JAN 2011 10:32

I laget ingick denna gång undertecknad, Kalle, Glemark, Tony, Jonny, Tina och Maria.
Enda orosmomentet var Tina som var riktigt ordentligt förkyld men hängde givetvis med ändå "Ingen fara med mig, vettu"

Inför första matchen mot gripen kändes laddningen total. Tyvärr hade gripen bara en tjej med sig vilket gjorde att vi började med 1-0 efter WO i damdubbel. Eländigheterna fortsatte tyvärr för våra vänner från Hässleholm då det var en halvskadad Christian i förstadubbeln och då Roger i andradubbeln smällde vaden och Niklas hade ögonproblem :-( Det är aldrig såhär vi vill vinna våra matcher och vi hoppas att alla tillfrisknar snart.

Höjdpunkterna i matchen tycker jag att Kalle och Glemark står för i sina 2 singlar mot bröderna Evertsson. Kalle såg ut som han hade gett sig f*n på att inte förlora i 3 set igen mot Martin och spelade hur stabilt och elegant som helst. Glemark visar ännu en gång att han inte har några som helst mentala spöken och kan mala ner vem som helst. En klippa på tredjesingeln.

Resultat 8-0

I matchen mot värnamo fick sig Kalle och Tony en ordentlig förstadubbel mot Markus och Bosse. Det var väldigt bra spel från grabbarna med bra tryck men tyvärr blev det förlust med 21-18 i sista. En riktigt bra dubbelmatch med 2 bra dubbelpar och ibland har man inte marginalerna med sig. Sluta gräm dig, Kalle. Ni var grymma ;-)

Tina och Maria tog hem damdubbeln på ett övertygande sätt och Glemark och Jonny tog hem ytterligare en andradubbel i  tre set och börjar utmärka sig som ett väldigt stabilt andradubbelpar. Bra jobbat.

Maria tog ännu en singelvinst efter bra och lugnt spel.
Jag fick själv en dålig start i förstasingeln mot Markus och hade enorma problem med att förstå vart bollen skulle hamna. Efter ett set och lite coachning kom man dock igång och kunde börja spela ut och verkligen jobba hem det. Bara att inse att det är det allting handlar om.

Kalle tog hem andrasingeln i tre set igen och ser hur stabil ut som helst. Nu kan han snart inte skylla på konditionen heller :-) Ser bra ut och alltid kul att titta på.
Glemark åkte tyvärr på en förlust i 2 raka men även Glemark måste få ta en förlust.

Mixeddubbeln fungerade bra, egentligen i bägge matcherna. Sjukt starkt att kunna tagga till när det krävs när man är så genomförkyld som Tina var. Togs hem med 21-18 och 21-17 efter stabilt spel.

Resultat 6-2

Jag tycker att serielaget denna gång gick in med en fantastisk inställning, bra peppning och ännu en gång visar att vi är bäst när det gäller sammanhållning och stöttning på tävling och serie. Plus ges till alla.

Tony, riktigt bra dubbel med tryck och offensivt spel. Skärpt till offensiven och vågar tro mer på dig själv.
Kalle, som vanligt stabil dubbellirare med tryck och finess. Nu också vinnare i singel i 2 setare. Vad ska det bli av detta må tro :-)
Maria, 2 singelvinster och lugnt spel även om du inte tycker det känns så alltid. Stabilt och bra och börjar kanske tro på hur duktig hon är.
Tina, Jättestarkt att kunna tagga till i mixed och dubbel efter förutsättningarna.Lyfte när det behövdes och spelade jättebra. Dessutom alltid ovärderlig som coach.
Glemark, som alltid en seg och säker singel och dubbellirare. Alltid på topp på serie. Dessutom otroligt viktig vid sidan om. Den som kan gissa vad Glemark kan kläcka ur sig vid sidan av banan finns inte :-)
Jonny, säker i dubbelspelet med Glemark. Syns att han börjar tro på sig själv också.
Undertecknad, sliter på bra. När det väl blir det spelet man vill ha är man nog jobbig att möta. Stabilt mixedspel och idel vinster.

Skribent: Mikael Frick

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info