Hoppa till sidans innehåll

Österlenspelen 2010

14 DEC 2010 00:04
En bra tävling är till ända, som resulterade i 1 första plats genom Mikael Frick, 1 finalplats genom Maria och Tony. Förutom dessa resultat så blev det även 4 andra semifinalplatser och mycket bra spel.
  • Skapad: 14 DEC 2010 00:04

Det var helgen den 11-12 december ett stort gäng Christianstadspelare begav sig ner till Simrishamn för en tävlingshelg i Österlenspelen. Det var en tävlingshelg som bjöd på många bra matcher från våra spelare, som visar prov på såväl mental som fysisk styrka. Jag tror mig även kunna säga, utan att skryta för mycket, att Christianstadspelarna var de snyggaste spelarna i hallen med våra nya klubbdräkter.
I A-klassen så hade vi 3st Kristianstadspelare med i herrsingeln. För andra tävlingen i rad så lottades Kalle i samma pool som Linus Conrad, än en gång så gör Kalle ett bra poolspel som visar att han har ett stort spelregister. Tyvärr så räckte det inte hela vägen, utan han förlorade sina två matcher i poolen. Tony hade inte heller han en lätt pool utan han ställdes mot Sebastian Larsson från Lugi, som på förhand var en av de favorittippade. Tony spelar ett bra spel men även han förlorade poolens båda matcher. Vår tredje man i herrsingel A var Joakim som efter bra spel vann sina två matcher i poolen efter 3-setare. I kvartsfinalen var det dags för ännu en 3-setare som han tyvärr förlorade denna gång. Kalle och Tony spelade herrdubbel A, som tyvärr endast hade 3 anmälda par denna tävling. I första matchen mötte man Jerry Ståhlbrand, Österlen och Peter Sjöström, Mörrum, efter ett första set som man förlorade med 22-24 så spelade man upp sig och knep de två nästkommande seten. Vinsten innebar att nästa match i poolen blev en final, det var en final som bjöd på mycket bra och underhållande spel, trotts det så fick man se sig besegrade i två raka set.
I damsingel A så visar Christianstad att man har två starka kort i Tina och Maria, som vann vars en match i poolen, vilket räckte för att ta sig till semifinal. I semifinalen tog det tyvärr slut för våra damer som förlorade med identiska setsiffror 16-21, 15-21. Tina och Maria spelade även dubbel tillsammans, men man förlorade kvartsfinalen i en 3-setare med minsta möjliga marginal, 19-21, i sista set.
I mixed A ställde Christianstad upp med två par. Tina och Micke förlorade sin match mot Lugiparet Mia Wengberg och Sebastian Larsson som var ett nummer för stort. Maria och Tony vann första matchen i en jämn 3-setare vilket gjorde att man var i semifinal. Väl där så visar man upp ett stabilt spel, det blev en jämn match men man håller fokus och vinner med 21-19, 21-19. I finalen mötte man Mia och Sebastian, som än en gång visar sig vara numret för stora för vårt par.

I herrsingel B visade Micke att det inte är många som rår på honom när allt stämmer. Micke har en tämligen enkel resa fram till semifinalen. I semifinalen får Micke chansen att visa att han hör hemma på högre nivåer. Lugis Per Johansson, stod för motståndet och han vann första set med 21-18. Micke fortsatte att spela sitt spel och maler ner Per, andra set vinns med 21-14 och det blev ett tredje avgörande set. I tredje så lägger antingen Micke in en högre växel eller så har han helt enkelt kört slut på Per, tredje set vinns med förkrossande 21-6, kanske inte så konstigt från en spelare som nu mera går under smeknamnet ”seg j***l”. Finalen mot Simon Erlandsson, Fåken, blir också en 3-setare, där Micke i slutskedet av tredje set visar upp en otrolig styrka när han i ställningen 15-15 tar fyra raka poäng, genom ett väl strukturerat spel (coach Tina som lagt upp spelet?). Rycket visade sig vara avgörande och Micke kan lägga till ännu en seger i sitt bagage. Tyvärr gick Mickes dubbel med undertecknad (Johan Wilander) inte lika bra, förlust i första matchen
I damsingel B visar AG att hon har en uppåtgående trend. Första matchen blir en förlust i tre set, trotts ett väldigt bra spel. Hon fortsatte de resterande matcherna i poolen med lika bra spel, om inte rent ut av bättre, hon visar prov på en enorm kämpaglöd och hon viker verkligen inte ner sig i något läge, andra matchen vinns med två raka set. Den tredje matchen i poolen var direkt avgörande, vinna eller försvinna, skrämmande för en del men inte för AG som såg mer fokuserad ut än någonsin och tog hem matchen. Kvartsfinal väntade där hon i en 3-setare förlorade mot tjejen som senare vann damsingel B.
I Herrsingel C, spelade Martin och Patrik. Martin spelade enligt rapporter två 3-setare, mot tufft motstånd och gjorde bra ifrån sig, det blev tyvärr ingen seger i poolen denna gången. Patrik fick en WO-match i poolen och vann sen de resterande två matcherna. Slutspelet bjöd på två segrar till, vilket innebar att Patrik tog sig till söndagens semifinalspel. Patrik förlorar tyvärr semifinalen, men visar upp ett bra spel, han har fått in en bra längd på sina cleerar och visar att han tänker väldigt bra i sitt spel.

Det var en lyckad spelhelg, som även var lite extra speciell då vi sov över på vandrarhem i Simrishamn, som gav oss alla chansen att umgås lite. Det må ha varit lite kyligt på vandrarhemmet, men stämningen värmde upp en. Jag som är nytillskott i klubben vill jag att ni alla ska ta åt er när jag säger att jag är glad att ha kommit till en klubb med så bra gemenskap och kamratanda, det är något som är få klubbar förunnat, ta vara på det.

Skribent: Johan Wilander

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info