Hoppa till sidans innehåll

Seriesammandrag 18/12

23 DEC 2010 00:12
En seger och två förluster blev facit efter helgens seriespel i div.2 som arrangerades av Aura BMK i Aurahallen. Läs Johan´s referat.
  • Skapad: 23 DEC 2010 00:12

Det var ett glatt gäng i form av Maria, Tina, Kalle, Jonny, Glemark, Frick och undertecknad (Johan). För min egen del var det premiär i div. 2 sammanhang, men i övrigt var det ett starkt och rutinerat lag, trotts den senaste tidens skador och sjukdomar.
Första matchen var en väldigt viktig match mot Österlen BMK, då det i årets upplaga av serien är extra viktigt att hålla lag bakom sig för att undvika att åka ner en division (nästa års div. 3 blir i princip som årets div. 4). Vi börjar matchen stabilt med herrdubbel 1 med Kalle och Frick. Det blev en komfortabel seger som det aldrig var något snack om. Det märktes att Christianstadspelarna var mer taggade än Roland Jönsson och Jerry Stålbrand från Österlen. Värt att nämnas är att Kalle och Frick gick ifrån till 11-3 i början av andra set. Visserligen missar Österlen en hel del, detta beror inte enbart på eget fel utan Kalle och Frick returnerar det mesta och skapar på så sett en bra press. Samtidigt på banan bredvid spelas damdubbel med Maria och Tina, där vi vinner första set och i samma anda som i herrdubbeln går våra tjejer ifrån till en 11-2 ledning i andra set. Tjejerna släpper tyvärr in Österlenspelarna i matchen, som kommer ikapp och går förbi. I detta läge är det många spelare som hade kommit på fel tankar och gett upp. Våra tjejer visar att de inte är av den sorten, de visar upp att de har ett stabilt grundspel och psyket att komma tillbaka. Det blir en vinst i andra, nätt och jämnt, vilket innebär att vi leder med 2-0 när det är dags för herrdubbel 2 och damsingel . Herrdubbel 2 spelas av Glemark och mig och det blir en jämn match som vinns i två set. Lite självkritiskt så var det onödigt att det blev så jämnt. För min egen del har jag svårigheter att få till spelet i första set med alldeles för mycket missar och bedrövliga smashar. Lyckligtvis har man en rutinerad räv i form av Glemark, som skänker stabilitet till spelet. I andra kommer man igång bättre och börjar faktiskt sätta lite smashar. Vinst blev det i alla fall utan något direkt skönlir. Damsingeln spelades av Tina som även hon vinner sin match vilket innebär 4-0 ledning till ett mycket taggat Christianstad. Nu dags för herrsingel 1 och 2, Frick tar första och Kalle tar andra. Frick möter Jerry i sin match och vinner fösta set, men förlorar andra set efter lite förhastat spel vid ställningen 15-15 som gjorde att Jerry fick tre lite enklare poäng. I tredje set går Frick snabbt ifrån, en repris från herrdubbeln, de exakta siffrorna är inte klara för mig så här i efterhand, men det var i trakterna kring 11-3. Frick spelar väldigt bra spel som Tina sammanfattade med två ord ”bra tålamod”. Jerry spelar upp sig och kommer starkt på slutet men Frick vinner med 3-4 bollar. Herrsingel 2 spelas samtidigt och där smäller Kalle på för fullt i smasharna och spelar på bra och vinner ohotat. Inför de två sista matcherna har vi en 6-0 ledning, herrsingel 3 spelas av Jonny och mixeden tar Maria och Glemark hand om. Jonny visar upp ett bra spel, men får tyvärr se sig besegrad, men spelet bådar gott inför kommande matcher. Mixeden spelar bra ända in i det sista och vinner, samtidigt så visar man att Christianstad var mest taggade och var värda de 2 poängen efter en 7-1 seger.
I nästa lagmatch så ställdes vi mot Lugi, där vi gjorde en del justeringar i laguppställningen. Kalle och jag går in och spelar herrdubbel 1. Första set är lite trevande i spelet och trotts att vi förlorar det så kändes det som om vi hänger med rätt så bra. I andra set spelar vi upp oss, setet är jämnt och ingen av lagen drar ifrån med mer än ett par poäng. Efter att vi har haft ledningen i slutet kommer Lugi tillbaka och har matchboll vid ställningen 19-20, en boll som räddas och möjliggör att vi kunde vinna andra set med 23-21. Tredje set förloras efter att vi hängt med bra i början av setet men sen inte kunde fullfölja samma fina spel. I damdubbeln förlorar Maria och Tina mot systrarna Häggman, som tyvärr visade sig för svåra idag, men nästa gång är jag inte säker på att det blir samma utfall. I herrdubbel 2 så spelar Jonny och Glemark väldigt bra. Det är en jämn match som pendlar fram och tillbaka, men där våra herrar visar att de är starkast. Maria spelade damsingeln som visade sig vara för svår idag, spelet finns där men det räckte inte hela vägen denna gång. Halva matchen har gått och vi har ett underläge med 1-3. Frick spelar herrsingel 1 mot Sven Agardh och det bjuds på väldigt bra spel, första set förloras men det repareras snabbt i andra set som Frick vinner. Det blir ett tredje set som senast då dessa möttes. I början av tredje setet så lägger Frick in sitt vid det här laget patenterade ”tredje sets ryck”, en fokuserad Frick går ifrån och får ett par bollars ledning. Sven spelar sig in i setet som blir jämnare, men det stoppar inte Frick som vinner tredje set och där med hela matchen. Kalle spelade en tuff andra singel som han förlorar. Efteråt så säger Kalle att han hade svårt att driva upp tempot i matchen, vilket gjorde att det blev ett spel mer passande för Lugispelaren. Två matcher kvar och ett 2-4 underläge. Jonny spelade herrsingel 3 mot Anders Persson. Spelet Jonny visar upp är bättre än i första matchen, mer varm i kläderna eller en stor revanschlusta? Svårt att säga. I vilket fall är det ett bra spel, Jonny tvingar Anders att slita hårt för att vinna matchen som han till slut tyvärr gör. I mixed så spelar Tina och Frick ett strålande spel, jag som sitter vid sidan av tycker att Lugiparet har svårt att matcha våra spelare i första set. Andra set blir jämnare och avgörs efter en miss från Lugispelaren, som faller ner till marken i tårar, knäckt av Tina och Fricks fina spel (kan ha förstärkt denna händelse en aning). Slut på matchen som Lugi vinner med 3-5.
I sista matchen ställs vi mot Aura som inte spelar sin andreman mot oss, utan istället sätter man in en reserv i form av Rickard Magnusson. Perfekt, en reserv tänker ni som inte vet vem denna spelare är. För er kan jag berätta att han är en före detta Elitspelare, som vunnit SM-guld i herrsingel två gånger och så sent som i våras vunnit elittävlingar i dubbel. Det är bara att gilla läget. Precis det gjorde vår herrdubbel, bra och underhållande spel bjöds det på, det blir en 3-setare som Kalle och Frick förlorar. Trotts förlusten tror jag Frick är ganska nöjd, han lyckades ju trotsallt finta bort Rickard vid ett tillfälle. Damdubbeln vinner vi tack vare Maria och Tina, vilket jämnar ut ställningen till 1-1. Herrdubbel 2 spelar Glemark och jag, vi kommer inte igång och har svårt mot små och snabba Auraspelare och när vi kommer in i spelet mer slår och lyfter vi ut på tok för mycket. En förlust i två raka set 14-21, 14-21. I damsingeln visar Tina att Auraspelaren väger för lätt, det är en duktig tjej Aura har, men det krävs att hon växer till sig om hon ska kunna ta Tina, som idag var obesegrad i singlarna. Frick spelar herrsingel 1 och som så många gånger för så blir detta en 3-setare, något som både jag och Tina spådde på förhand. Tyvärr så har det varit en tuff speldag vilket gör sig påmint i tredje set då Frick får kramp i vaden, som tvingar honom att avbryta. Tråkigt för Frick, då det var i ett läge där det stod 15-15 och där han såg starkas ut av de båda. Även Kalle och Jonny förlorar sina singlar, vilket tyvärr innebär 2-5 underläge när det var dags för mixeden. Åter igen står Rickard för motståndet, Maria och Glemark spelar bra, man förlorar dock matchen som jag tycker kunde gått åt båda hållen. Tyvärr var detta inte vår match 2-6 förlust, nästa gång hoppas man ha det där lilla extra flytet som vi tyvärr inte hade med oss nu.

Tack allesammans för en trevlig lördag i Malmö!

Skribent: Johan Wilander

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info