Hoppa till sidans innehåll

Swedbank cup 2012 Skälderviken

31 JAN 2012 13:00
Helgen den 28-29 jan spelades swedbank cup i Skälderviken.Från Cbmk deltog en liten men peppad grupp blandat ungdomspelare och seniorer.För ungdomarna var resultatet blandat bra och mindre bra tyvärr.För seniorerna så var resultatet acceptabelt med två semifinaler.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2016 22:17

På lördagen spelades det uteslutande singlar,på ungdomsidan så deltog Isac F,Daniel N,Jimmie F, Emil H och Fabian M.Men i ungdomssinglarna har vi rätt så mycket kvar att jobba på.Inga vunna matcher på lördagen för våra unga kämpar,men ändå var Fabian vidare från sin tre pool som två pga en wo vinst.På den positiva sidan kan jag notera att cbmk ungdomarna gav allt från första bollen till sista.

På seniorsidan var det Jonny och Magnus som representerade cbmk`s färger.

Även för seniorspelarna var det singelspel gällde på lördagen,Jonny tyvärr utslagen ur b-klass tävlingen där han blandade utmärkt spel med ibland lite krampaktigt agerande.Magnus däremot vidare till söndagens slutspel efter en vinst och en förlust i en 4 pool som blev en 3 pool efter wo på en spelare som gjorde att alla spelarna stod på två vinster var där jag drog det längsta strået och gick vidare som pooletta.

 

På söndagen var det dags för dubblar och slutspel.Vi ha också hoppats på ett deltagande av Julia i U17,men hon drabbades av sjukdom och fick lämna återbud. Julia det är bara att ladda om batterierna och ta sikte på Växjö open istället.

 

För ungdomarna var det dubbelspel som stod på schemat, med undantag av Fabian som också hade ett singelspel som stod för dörren. Först ut för dagen var det Isac och Alex som klev in i dubbeltuneringen som i klasserna U11 och U13 spelades i poolspel som var bra för då fick de bägge dubbelparen chansen att träna på matchspel.

 

Alex och Isac fick spela tre matcher,inga vinster men bra träning och nya erfarenheter i ryggsäcken. Bra kämpat killar !Tyvärr så han jag inte se så mycket

av era matcher men det jag hann med att se såg lovande ut inför framtiden.

 

Emil och Fabian fick spela fyra matcher,jag lyckades se två av de matcherna.    

I första drabbningen mot två Gripen killar så spelade jättebra dubbelspel och stod för dagens första vinst,bra Emil och Fabian.I de två följande matcherna som jag inte såg så fick de stryk tyvärr.I den sista så var det topparet Adrian L och Simon O som väntade.Starten var väl inte så bra nederlag med 21-3 men i andra set så kom det ut ett peppat par från cbmk som hade bestämt sig att för att snygga till siffrorna,set slutade med visserligen förlust med 21-13 men tanke på hur bra Adrian och Simon är

så är det ett stort steg framåt. Bra spelat grabbar.

 

Fabian som var den enda av ungdomarna som var vidare i singel började dagen

strålande med säker seger i 8 delsfinalen,men i kvarten tog det stopp.

Väl kämpat Fabian :)

 

På senior sidan stundade det för Magnus 8 del i singel och dubbelspel i c-klass.

Och för Jonny var det dubbel och mixed som stod på programet.

För mej så började dagen på ett sätt som gör att man undrar varför man ställde upp i en två dagars tävling, skämt åtsider men singlen var inget man vill skriva om direkt.

En rätt så klar förlust, kändes som att jag inte var på samma bana som min motståndare.

Vidare till dubbelspelet som jag spelade ihopa med Johannes Jacobsson från Kävlinge Furulund. I första matchen mötte vi ett par från partille, och det gick riktigt bra seger efter en tuff och jämn match 22-20 21-17. Nästa match en semi final mot ett Klippan par där vi spelade bra halva matchen, tyvärr var det fel halva. Förlust med 21-19 15-21 15-21 och där tog min spelhelg slut, delad tre.

 

Jonny som för dagen spelade med den äldre delen av familjen Levin Mörrum, Doris i mixed och Michael i dubblen.Eftersom jag inte såg mixedmatcherna så skriver jag bara resultatet 19-21 21-14 22-20 vinst mot Erik Säfsten SBMK/Ebba Rasmusson OSKA 

Förlust mot Christian Sunesson/Anna Larsson PART 17-21  21-16 21-8

B-dubblen spelade jonny tillsammans med Michael L MÖRR första matchen såg jag inte heller,undrar var jag var höll hus nånstans.Hade väl inte hittat in i hallen ännu efter utspelningen i singlen. Men däremot så var jag på plats när semifinalen spelades,en match som innehöll det mesta man vill se i en dubbelmatch.Matchen spelades mot Mattias Kofler/Hans Möller Växjö,matchen bjöd på härliga och långa smashdueller,brilliant nätspel och ständiga platsbyten på banan. Riktigt gött att stå vid sidan och beskåda. De hade en liten trög start förlust i set ett med 21-7 andra set var de på g där de gorde en bra vändning i mitten av setet vinst med 21-17 tredje setet turades paren att vara i ledning,men i slutet var Växjö paret för stark förlust med 21-17 igen.Men för oss tittade på så var det en riktigt spännande drabbning.En delad tredje plats i dubbel för Jonny också.

Om jag sammanfattar helgen så blev det några vinster för våra ungdomar,och två semifinaler för våra seniorer. Och så vill jag skicka ett tack till SkäldervikenBMK och alla som gjorde helgen till en trots inga klassegrar att bli en skojig helg

 

Magnus H

 

 

 

Skribent: Magnus Harrysson

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info