Hoppa till sidans innehåll

Första tävlingen


Tips till dig som skall på din första tävling:

  • Ta med matsäck - smörgåsar, dryck, vattenflaska, frukt. Banan är en typisk badmintonfrukt. Tävlingen varar oftast hela dagen. 
  • Godis undviker vi helst under tävling! Ingen spelare presterar på topp med chips och massa godis i magen.
  • Ta med föräldrar, bra att ha som stöd de första gångerna man är ute på tävling. Även om mamma och pappa inte alltid kan badminton så är det kul att ha dem med. 
  • Håll ihop med dina klubbkamrater, ledare och föräldrar på läktaren. Lyssna på matchutropen i högtalaren. 
  • Du behöver inte ha klubbdräkt, det går bra att spela i T-shirt och kortbyxor. Klubbens färger är svart tröja och Svarta byxor. Ha gärna en extra T-shirt med som ombyte. Overall att ha på mellan matcherna bör du ha, så håller du dig varm. 
  • Resa till och från tävlingen sköter man själv eller tillsammans med andra tävlande. Har du inte möjlighet att ordna transport, prata med din tränare om det är fler från klubben som ska åka till samma tävling. Anmäl dig inte till en tävling om du inte vet hur du ska ta dig dit. 
  • tournament software hittar du information om tävlingen. Leta reda på tävlingen i sökfunktionen och sök fram ditt namn genom attt klicka på "spelare" eller "klass".  Där står dina matchtider, matchnummer och vilka motståndare du skall möta. Lottning av motståndare och matchtider brukar vara publicerade senast en vecka innan tävlingsdagen. Tänk på att vara på plats i tid, en halvtimme innan brukar vara minimum. Ofta spelar man i poolspel, d.v.s gruppspel där alla möter alla. Vinnaren och oftast även tvåan i gruppen går vidare till slutspel som är i utslagsform, förlorar man är man ute. Kontrollera i programmet hur det ser ut med slutspel. 
  • När du kommer till tävlingshallen, kontrollera på anslagstavlan om det har skett några ändringar i din klass. Om din motståndare inte kommer, vinner du på W.O. (walk over). 
  • Ta med ditt kämpahumör - gör ditt bästa även om motståndaren är stark. Uppträd sportsligt - tacka motspelaren för matchen när ni spelat färdigt. 

Lycka till!!

Uppdaterad: 31 AUG 2014 10:08 Skribent: Kristina Fredlund

Klubbkläder

Klubbkläder

 

Tack till våra sponsorer!

 

 Intersport logogtyp

 

 Logga Wikan Personal

 

 

  

 

 ABK  

 

lf

 

 

 

Postadress:
Christianstads BMK - Badminton
Patricia Wendel, Åsumsvägen 42
29162 Kristianstad

Besöksadress:
Kristianstads arena, Västra storgatan 69
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info